Kako je Tito pobio porodicu Eve Ras 36 godina posle svoje smrti

Najnoviji slučaj antikomunističke histerije u Srbiji započela je poznata glumica Eva Ras, koja je prošle nedelje tabloidu „Kurir“ dala izjavu da joj je „celu porodicu Tito pobio.“ Tabloid je ovaj senzacionalistički članak, aludirajući na glumičino jevrejsko poreklo, nazvao „Preživeli su HITLEROV AUŠVIC, a ubio ih je TITO!“ Ovim se sugeriše da je Josip Broz Tito bio jednako loš, ako ne i veći zlikovac od Adolfa Hitlera. Smisao ovakvog teksta najbolje je shvatio anonimni komentator na sajtu: „Kada bi sada dosao neki el komadante retko ko bi u srbiji preziveo….“ Dakle, narod u Srbiji ne treba da brine za siromaštvo, korupciju i nezaposlenost. Narod u Srbiji treba da brine da se ne pojavi emancipatorska politička opcija koja će se protiv siromaštva, korupcije i nezaposlenosti boriti, jer će nam ti ljudi uzeti imovinu i živote, baš kao Tito i njegovi komunisti. Postoji samo jedan problem: Tito nije (lično niti dekretom) pobio porodicu Eve Ras.

Eva Ras rođena je 1. januara 1941. godine u Subotici. Roditelji Eve Ras bili su Robert Vagner i Margita Balaša. Ni jedno ni drugo ne nalaze se na spisku civilnih žrtava rata u Vojvodini. Sve žrtve rata sa prezimenom Balaša na području grada Subotice, osim dvojice honvedovaca, stradale su u nacističkim logorima. Pored toga, u Subotici nije stradala ni jedna osoba jevrejskog porekla sa prezimenom Vagner. Iako uvek postoji mogućnost da je ovaj spisak nepotpun, ni ranije izjave Eve Ras ne idu u prilog njenoj teoriji, te se čini da je Tito njenu familiju „pobio“ tek 36 godina posle sopstvene smrti, kada je izašao sporni članak u „Kuriru.“

2008. godine, Eva Ras je izjavila da je njen otac bio homoseksualac, da se zbog toga razveo od njene majke, i da ga je upoznala 1963. godine u Budimpešti, gde je živeo sa svojim partnerom. Pored toga navodi da je preživeo Holokaust tako što je pobegao u Nemačku (sic), a da se potom našao u sovjetskom zarobljeništvu do 1953. godine, odnosno do Staljinove smrti. U drugom intervjuu pojasnila je da joj je otac bio u logoru Dahau, te je nakon bekstva iz logora uhvaćen od strane sovjetskih vojnika i poslat u Sibir. U istom intervjuu navodi da joj je majka „opanjkana“ da je fašista od strane „komunjara,“ a kasnije kaže da je „rehabilitovana“ 1963. godine. Da stvar bude još bizarnija, u intervjuu iz 2011. godine izjavila je da joj je otac bio partizan.

Na osnovu svega ovoga može se zaključiti da intervju sa Evom Ras u „Kuriru,“ kao i njene druge, međusobno kontradiktorne izjave o Drugom svetskom ratu u Jugoslaviji, nemaju nikakvu istorijsku vrednost i da predstavljaju izmišljotine koje se koriste za širenje antikomunističke histerije u Srbiji, sa svrhom delegitimacije levičarskih emancipatorskih političkih ideja.

6 мишљења на „Kako je Tito pobio porodicu Eve Ras 36 godina posle svoje smrti

  1. I među onima ,koji nas kulturno edukuju,koji nam trebaju obogatiti dušu svojom ulogom ili pozorišnom predstavom, ima i ovakvih- nažalost. Odavno,kako sam čula za njeno učešće u rijalitio , prestala sam da je cenim kao umetnik. Ona to verovatno nije ni bila -ali glumac je glumac,pa ume da glumi i nešto što nije.

    Свиђа ми се

  2. Jutros me uhvatila neka alergija.Ima toga ovdje cesto i koristim lijek Claritin.Sinoc nisam uzeo lijek.Za sve je to i za alergiju i moje zaboravljanje kriv je Tito.Vjerujte mi.Ko bi drugi mogao biti kriv?Bicu vam zahvalan ako nadjete da nisam u pravu…

    Свиђа ми се

Ostavi komentar