ОЧИ – Ацо Шопов

Три дена на раце те носевме збрана, со тага и болка на погледот срцен, и секоја капка на твојата рана ко крвава жар ни капеше в срце. Другарите беа и морни и гладни со згорени грла и свиени плеќи со тап бол се впија во очите ладни и жалеа оти не ќе пламнат веќе. Но јас знаев оти пак ке вивнат в жарој и борците … Настави са читањем ОЧИ – Ацо Шопов